torsdag 4 april 2013

Mjölkfritt!!!

Ja här hemma har de varit fullt upp, både med skrikande bäbis, trotsig 2åring och hemkomst av älskad, å saknad pappa :D

Ja förra ons va vi på BVC å träffa läkare, för 1 månads kollen :) ja tänk vår lilla Isak är snart 6 veckor!! Ja han skrek som en gris genom hela undersökningen, han va hungrig oxå så han va lite extra arg, han va 54cm lång och vägde 4550gr :) växer så de knakar!! Allt annat såg bra ut å sen börja dom fråga om att han skriker, de KAN ju va kolik säger dom, sen tycker dom ja ska prova sluta äta mjölk för att se om de blir bättre, för mjölk förvärrar koliken om de är de.... Hm! Ja har sempers magdroppar och minifom inget gör nån skillnad, de enda som hjälper när han skriker är äta å ligga vid bröstet! Ja iaf tyckte dom de var svårt att få grepp om hur mycke han skrek, ja de är ju liiiite svårt att förklara om man inte är med han ett dygn! Då säger dom att ja ska prova vara utan mjöl i 2 veckor, ja de är ju ganska svårt, klart ja kan sluta dricka mjölk å så till flingor sa jag, men de är ju typ i all mat! Då säger bm att ja inte heller får äta laktos fritt, men att hon inte förstår hur ja menar! Ja men de är ju mjölk i nästan allt, nä du får ju laga mat från grunden då ist för färdigmat!!!! What??? De gör jag väl, men de är mjölk i tex buljongtärningar!!! Då sa ja att de klart är värt de om jag VET att de är de, men annars är de ju ganska krångligt, till svar får jag, ja men de vet man ju inte förrens man provat!

Vilket ja nu fått höra att man kan ta blodprov å få veta!! Vilket hade varit mycket lättare, sen vet hon att han får ersättning extra, vilket ja heller inte fick nå info om, fick en liten broschyr om lite saker ja inte får äta.... Men nu när ja pratat med andra som ska undvika mjölk så är de såååååå mycket mer än att de står MJÖLK i innehållsförteckningen!! Så nu gör ja allt ja kan å vet för att vara så fri från mjölk som ja kan, 1 vecka idag men känns ju ganska värdelöst om man sen får veta att man ätit saker man inte får typ som vegetabiliskt fett får ja ej äta men vegetabilisk olja... Ja de är en massa!! Men ja kan säga såhär att de är ingen skillnad på vår lilla Isak efter denna vecka, men fort en vecka till får vi se, har oxå fått köpt mjölkfri ersättning av en kompis så jag slapp köpa utan recept dyrt, hon hade över hemma som hon fått recept på så de blir billigare, å han äter de!! Men som sagt ingen skillnad än....

Ja sen har pappan äntligen kommit hem måndag kväll... Sååå himla skönt!! Så de har varit mysiga lugna kvällar nu å jag har fått sovmorgon :) eller legat kvar å myst med Isak innan upp till vardagen!
Nu är allt som de ska igen :D


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar